Wandelen is gezond, samen wandelen is gezellig!

Doe mee aan de Wandelchallenge ‘Samen Gezond op Weg’ van 2 mei t/m 28 september in de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar.

Wat is de Wandelchallenge ‘Samen Gezond op Weg’?

Het is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation onder de naam Nationale Diabetes Challenge. Maar níet alleen mensen met (risico op) diabetes, ofwel suikerziekte kunnen deelnemen.

Iedereen voor wie het goed is om in beweging te komen is van harte welkom!

Heb je bijvoorbeeld overgewicht, ben je moe en futloos, heb je long-, hart- of vaatklachten, of een andere reden: Samen met anderen én zorgverleners van het samenwerkingsverband Gezondheidscentra Samen Gezond wandel je voor een betere gezondheid en een beter gevoel! Ons motto is: ‘Wandel je fit!’, en het is ook nog eens gezellig. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau en de afstand wordt langzaam opgebouwd. Het wandelen is in groepjes met verschillende tempo’s dus echt iedereen vindt aansluiting! Mensen die met een hulpmiddel lopen kunnen met al bestaande wandelgroepen meelopen. Neem hiervoor contact op met de beweegcoach in jouw gemeente of bel onderstaand telefoonnummer.

Start wandelingen
Op  2 mei  start de eerste wandeling. We lopen bijna wekelijks op donderdag om 19.00 uur  tot en met de afsluitende vierdaagse van 24 t/m 28 september. De startlocatie is verdeeld over de beide gemeenten. We sluiten de Wandelchallenge feestelijk af op het NDC Festival op 28 september in Arnhem. De ervaring leert dat iedereen dan 5 km kan lopen! Sommigen gaan misschien zelfs voor 10 of 15 km.

Het wandelen is gratis! Als je meegaat naar de slotdag in Arnhem betaal je een kleine bijdrage voor de bus en een T-shirt.

Meer weten? Kom naar onze informatiebijeenkomst.
Wanneer: donderdag 25 april 2024
Hoe laat: 19.00-20.00 uur
Waar: Gezondheidscentrum De Kroonsteen 1 (adres: Kloosterhof 1 in Malden)
Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Inschrijven voor deelname aan de Wandelchallenge kan  via www.nationalediabeteschallenge.nl/samengezondopweg

Bij vragen kun je contact opnemen met de coördinatie van Gezondheidscentra Samen Gezond, tel 024 358 20 27 of via info@gcsamengezond.nl

Wij nodigen je uit om met ons mee te wandelen!