Samen leven in je eigen buurt

Wil je een speeltuin opknappen, een coole ontmoetingsruimte voor jeugd inrichten, leuke activiteiten voor ouderen organiseren of vrijwilligers voor je vereniging werven? Wij denken mee! Samen met jou en anderen werken we graag aan een fijne buurt. We ondersteunen jou bij het concreet maken en uitvoeren van jou eigen ideeën en plannen om je wijk, buurt of dorp mooier, veiliger, zorgzamer en leefbaarder te maken. Ook als er problemen zijn, denken we mee over oplossingen. Denk aan een burenruzie of overlast door bijvoorbeeld drugsgebruik. We kennen de buurt, weten wat er speelt en helpen de verbinding te maken met anderen. 

Buurtbemiddeling: dat is makkelijk praten! 
Het is soms moeilijk om buren aan te spreken op gedrag dat je hinderlijk vindt. Kom je er zelf niet uit met de buren? Schakel dan buurtbemiddeling in. Speciaal opgeleide vrijwilligers helpen jou en je buren om met elkaar in gesprek te komen. Zo voorkom je dat er een eventuele ruzie ontstaat of uit de hand loopt. 

Bij welk initiatief of idee kunnen we jou ondersteunen?  

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis  
Je wilt zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Maar wat als er beperkingen komen, ondersteuning nodig hebt of aanpassingen in huis nodig zijn? Vrijwilligers van SamenWijzer wijzen je de weg. De consulent komt naar je toe en informeert je over onder andere woningaanpassingen, hulp in huis, inzet van vrijwilligers, tuinonderhoud, activiteiten in de buurt en financiële regelingen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op.  

Heb jij een ander idee of initiatief?
Neem contact met ons op en we denken met je mee!

Terug

Contact

Team Horst aan de Maas