Welke trainingen bieden wij aan voor volwassenen?

Synthese organiseert verschillende trainingen voor volwassenen. Ook zijn er lotgenotengroepen. Aanmelden voor trainingen kan via de Synthese website. Op de kalender kun je zien wanneer welke trainingen worden aangeboden. Er zijn geen kosten aan trainingen verbonden. Deelnemen aan een training kan alleen na aanmelding én een intakegesprek. In een intakegesprek wordt gekeken of je kunt deelnemen aan de training. Voor uitgebreidere informatie kun je altijd contact opnemen met groepswerk@synthese.nl. Hieronder vind je een overzicht van trainingen van Synthese voor volwassenen.

Houd me vast
Dit is een tweedaagse workshop om de partnerrelatie te verbeteren. Aan de hand van filmpjes en oefeningen gaan jullie met elkaar in gesprek over jullie relatie. Deze gesprekken gaan over emotionele verbinding en vertrouwen. Jullie leren van elkaar wat jullie belangrijk vinden, waar jullie van dromen, waarom soms onverklaarbare ruzies ontstaan en hoe jullie hier weer uit kunnen komen. De workshop is een aanrader voor paren die in hun relatie willen investeren en is gebaseerd op het boek ‘Houd me vast – Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie’ van dr. Sue Johnson.

Gespreksgroep ‘Omgaan met verlies’
Het verliezen van een dierbare brengt rouwgevoelens met zich mee. Rouwen is langzaam maar zeker begrijpen dat jouw leven ingrijpend is veranderd door het verlies van iemand die je lief is. Rouw neem je mee, overal waar je komt en overal waar je gaat. Het delen van ervaringen met anderen die ook een dierbare zijn verloren, kan steun geven. Een deelnemer geeft aan:
“Ik zag er erg tegenop maar het is me heel erg meegevallen! Het is fijn om te ervaren dat er meer mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Er was zoveel herkenning”. 

Training Sociale Vaardigheden volwassenen
Voel je je ook niet altijd op je gemak in gezelschap? Vind je het weleens moeilijk om voor jezelf op te komen? Soms kan dit een belemmering vormen in de omgang met anderen. In deze training kom je mensen tegen die met dezelfde vragen te maken hebben. Het is vaak een opluchting om te merken dat je niet de enige bent! In de training wordt geoefend hoe je met relevante, actuele situaties om kunt gaan.

Blijf in Balans
Zorgen voor iemand kan veel voldoening geven, maar langdurig zorgen kan (ongemerkt) steeds zwaarder worden. Het is niet altijd gemakkelijk om balans te houden in het dagelijks leven als je intensief voor een naaste zorgt. Deze training maakt mantelzorgers bewust van patronen en helpt te ontdekken hoe de balans kan worden behouden en/of hersteld. Er wordt informatie en advies gegeven en mantelzorgers kunnen ervaringen en tips uitwisselen.

LOS
Wil jij weer controle/grip op jouw leven? Ben jij als vrouw slachtoffer van psychisch, lichamelijk of seksueel geweld? Vind je het moeilijk om erover te praten? Zou je graag willen dat het geweld stopt? Soms kom je in een situatie terecht, waarvoor je niet zelf gekozen hebt. Je wordt er in meegesleurd. En eenmaal erin, kom je er niet meer uit, denk je…Je zit gevangen in een wereld van angst, verdriet en onmacht. Je bent de grip op je leven kwijtgeraakt. Je schaamt je misschien om erover te praten. Je verbergt het door de schuld op je te nemen, of je probeert snel iets te repareren. Jij bent het waar om met respect te worden behandeld! Tijdens de training LOS (Leren-Ontdekken-Sterk) leer je negatieve gedragspatronen te veranderen, je eigen kracht te vergroten en je eigen grenzen aan te geven.

GIDS
Gezond In De Stad (GIDS) is een programma, voor inwoners uit gemeente Gennep, dat zich richt op mensen die fysiek en/of mentaal vastlopen en drempels ervaren in het leven. Het programma gaat uit van jouw eigen kracht. In een traject van 14 weken ga je onder goede begeleiding aan de slag met fysieke trainer samen met een personal trainer, mentale coaching om jouw doelen te bereiken, groepstraining over verschillende onderdelen van Positieve Gezondheid.

 

 

 

Programma