Hoe werkt maatschappelijk werk bij Synthese?

Soms kun je of wil je niet over jouw problemen praten met familie of vrienden en is het lastig goed om te gaan met de situatie. Het is te ingewikkeld, verwarrend of gewoon teveel. Je hoeft het gelukkig niet alleen te doen. De maatschappelijk werker van Synthese biedt je graag een steuntje in de rug in moeilijke tijden.

Als je je hebt aangemeld volgt een eerste afspraak.

Jouw verhaal, vragen en onzekerheden komen aan bod in het eerste gesprek. De maatschappelijk werker luistert, denkt mee, geeft advies en zoekt samen met jou naar oplossingen. Soms is één gesprek al voldoende. Een luisterend oor en deskundig advies werkt vaak al verhelderend.

Vaak zijn meerdere gesprekken nodig. Dan maak je samen met de maatschappelijk werker jouw eigen plan. Zodat je stap voor stap weer grip krijgt op jouw leven. Als het nodig is pas je samen het plan aan. De maatschappelijk werker denkt met je mee tot je je weer sterk genoeg voelt en kunt omgaan met de situatie zonder de steun van Synthese.

De ondersteuning is vrijwillig en kosteloos. Er is geen verwijzing of indicatie nodig. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op met je eigen gemeente.

Privacy

Je kunt erop vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met jouw gegevens en zwijgen over alles wat je ons vertelt. Alleen met jouw schriftelijke toestemming mogen wij andere informeren. Voor meer informatie over privacy, bekijk onze privacyverklaring.