Help jij mee Horst aan de Maas dementievriendelijk te maken?

Zo’n 850 mensen in Horst aan de Maas leven dag in dag uit met dementie. De komende jaren zal deze groep verdubbelen. De kans dat je in de supermarkt of in de bus iemand met dementie tegenkomt, is groot. Maar hoe weet je dat iemand dementie heeft? En hoe benader je iemand vervolgens? Ben jij dé vrijwilliger die ons wil helpen kennis te vergroten over dementie? Wil jij mensen leren GOED om te gaan met dementie? Dan zoeken we jou!

Vrijwilligers gezocht!

De werkgroep dementievriendelijk Horst aan de Maas zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om workshops te begeleiden die dementie nabootsen met Virtual Reality. Maar we zoeken ook mensen die de training ‘Samendementievriendelijk’ willen geven aan verenigingen en groepen. Je wordt ingewerkt en je krijgt een training aangeboden.

We zoeken mensen als Marleen die in haar vrije tijd trainingen aanbiedt. Haar doel? Meer begrip voor dementie creëren: “Ik hoop dat mensen na een training beter begrijpen hoe het is om met dementie te leven. Bijna niemand ontkomt aan de ziekte. Als het mij – of een van mijn naasten – in de toekomst overkomt, dan ben ik ook blij als mensen dementievriendelijk met mij omgaan.”

Geïnteresseerd? Neem contact op met Isabel van den Munckhof 06 20 61 84 06 of Anja Damhuis van Synthese 06 36 16 49 19.
Meer info: www.samendementievriendelijk.nl