Maak kennis met onze ervaringsdeskundige Mark!

Geen hulp durven vragen door schaamte door bijvoorbeeld schulden of verslaving? Het idee hebben dat je toch niet gehoord en begrepen wordt? Verschillende gevoelens van bijvoorbeeld angst, minderwaardigheid en onzekerheid en het blijven wegstoppen in de hoop dat dit zichzelf een keertje gaat oplossen?

Ik ben Mark, en ik heb met bovenstaande vragen zelf ook te maken gehad. Zelf heb ik jarenlang in de schulden gezeten, ik ben verslaafd geweest en ik probeerde zoveel mogelijk zorg te mijden. Ik was het vertrouwen in mezelf kwijt, maar ook het vertrouwen in de instanties en hulpverleners. Verschillende instanties en hulpverleners probeerden mij te helpen. Ik wilde geen verantwoordelijkheid nemen voor de problemen die ik had. Ik wilde de realiteit niet onder ogen zien. Ook voelde ik mij niet begrepen in mijn verhaal omdat verschillende instanties en hulpverleners niet écht luisterden naar mijn verhaal in wat ik op dat moment nodig had.

Toen ik op straat kwam te staan en alles was kwijtgeraakt besloot ik dat ik niet langer wilde doorgaan op die manier. Ik wilde een ander leven proberen op te bouwen. Na een lange reis met verschillende terugvalmomenten kwam ik terecht bij een psycholoog die echt naar mij luisterde en me hielp om te leren ontspannen, mijn emoties te begrijpen en oud zeer te verwerken. Hier begon ik te ontdekken wat ik echt wilde in het leven. En nu, na meer dan 10 jaar hard werken, ben ik ervaringsdeskundige geworden.

Wat doet een ervaringsdeskundige?
Als ervaringsdeskundige ben ik er om naar je te luisteren, omdat ik jouw verhaal herken. Ik wil je graag ondersteunen om jouw situatie te verbeteren. Samen kunnen we kijken naar wat jij nodig hebt en welke hulp je kunt krijgen. Ik kan je ondersteunen om in contact te komen met de juiste mensen en instanties die je richting kunnen geven. Want je staat er niet alleen voor!

Wij helpen je op weg, jij bepaalt de route!

Ook professionals kunnen mij benaderen. Ik kan vanuit mijn ervaringen meedenken hoe om te gaan met hulpvragers. Ik ben als sparring-partner beschikbaar en kan bijdragen aan hulpverlening.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Synthese Venray via teamvenray@synthese.nl of 0478 51 73 17.