Zorgen voor een ander

Je zorgt voor bijvoorbeeld je vader of moeder, je broer of zus, een vriend of buurvrouw. Dat doe je met liefde, het is mooi en dankbaar werk. Soms kan het zwaar zijn en kun je zelf ook wel hulp gebruiken.

Ons Steunpunt Mantelzorg Leudal is er voor jou. Het Steunpunt informeert en adviseert je graag over voorzieningen en regelingen waarop je een beroep kunt doen. Hoe regel je het bijvoorbeeld met je werkgever? Ook geven we (groepsgerichte) ondersteuning om jou sterker te maken of je taken te verlichten, bijvoorbeeld door de inzet van vervangende zorg (respijtzorg).

Het is belangrijk dat we omzien naar elkaar. Met deze gedachte zijn we er voor jou! Vooral de steun in dorpen en wijken kan hier een belangrijke rol in spelen. We organiseren regelmatig themabijeenkomsten, ontmoetingsactiviteiten en trainingen voor mantelzorgers.

Preventieve huisbezoeken 75-plussers
Getrainde vrijwilligers gaan in Leudal op huisbezoek bij 75-plussers. Ze praten met deze mensen over hun situatie. Vrijwilligers willen problemen op tijd opmerken, zodat ze kunnen helpen voordat het erger wordt. De vrijwilligers geven praktische tips aan 75-plussers, zodat ze zelfstandig kunnen blijven wonen en vitaal oud kunnen worden.

Ben jij mantelzorger?
Meld je aan voor de nieuwsbrief door het invullen van onderstaand formulier!

Dit formulier gebruiken we zodat mantelzorgers zich kunnen aanmelden voor aanvullende informatie over mantelzorg.

"*" geeft vereiste velden aan

Geslacht*
Adres

Terug