Samen leven in je eigen buurt

Wil je een speeltuin opknappen, een coole ontmoetingsruimte voor jeugd inrichten, leuke activiteiten voor ouderen organiseren of vrijwilligers voor je vereniging werven? Wij denken mee! Samen met jou en anderen werken we graag aan een fijne buurt. We ondersteunen jou bij het concreet maken en uitvoeren van jou eigen ideeën en plannen om je wijk, buurt of dorp mooier, veiliger, zorgzamer en leefbaarder te maken. Ook als er problemen zijn, denken we mee over oplossingen. We kennen de buurt, weten wat er speelt en helpen de verbinding te maken met anderen.

Bij welk initiatief of idee kunnen we jou ondersteunen?

Dementievriendelijk Leudal
We werken samen met inwoners, verenigingen, lokale partners, winkeliers, dorpsraden en zorgorganisaties aan een dementievriendelijke gemeente. We willen bewoners bewustmaken van hun rol: wat kun jij doen om iemand met (beginnende) dementie zolang mogelijk in zijn of haar omgeving te laten wonen. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op.

Samen wandelen? Mantelzorgers van mensen met dementie ontmoeten elkaar.
Eens per maand wordt er afwisselend op woensdag of vrijdag gewandeld in het Leudal. Mantelzorgers van mensen met dementie kunnen op deze manier in gesprek komen met elkaar en ervaringen uitwisselen. Klik hier voor meer informatie.

Heb jij een ander idee of initiatief?
Neem contact met ons op en we denken met je mee!

 

Terug

Actueel