Vrienden en relaties

Veel gestelde vragen over dit thema

Ik voel me eenzaam.

Antwoord Synthese

Er rust helaas nog een taboe op eenzaamheid, terwijl het heel gewoon is. Iedereen kan zich op verschillende momenten eenzaam voelen. Daar hoef je je niet voor te schamen. Maak een lijstje van contacten die verwaterd zijn. Misschien kun je iemand bellen of mailen. Zijn er mensen met wie je een oppervlakkig contact hebt en wil je verdiepen? Praat dan eens over wat je de laatste tijd bezighoudt en vraag eveneens de ander wat hem/zij bezighoudt. Bied buren of kennissen jouw hulp: oppas van kinderen of huisdieren, klussen, huishouden en dergelijke.

Hoe maak ik vrienden?

Antwoord Synthese

Zoek aansluiting, door middel van een praatje met mensen om je heen. Informeer hoe het met iemand gaat en toon belangstelling.

Mijn ouders hebben veel ruzie, wat kan ik doen?

Antwoord Synthese

Het is heel vervelend als je ouders ruzie maken. Het helpt vaak om dit tegen je ouders, leerkracht/docent, of iemand die je aardig vindt te vertellen.

Hoe kunnen we op een goede manier uit elkaar gaan?

Antwoord Synthese

Het is altijd pijnlijk om uit elkaar te gaan. Op deze momenten is niemand op zijn best. Wanneer je kinderen hebt is het belangrijk om op een respectvolle manier met elkaar te communiceren.

We willen het voor de kinderen graag goed regelen, hoe doen we dat?

Antwoord Synthese

Goed uitgangspunt. Belangrijk om dan als ouders met elkaar te blijven communiceren.

Hoe verwerk ik het verlies van mijn dierbare?

Antwoord Synthese

Rouwen kost tijd en gun jezelf die tijd. Het is een proces van 2 stappen vooruit en 1 stap terug. Het kan soms erg prettig zijn om hier met iemand over te praten. Dit kan met iemand uit je directe omgeving, maar er zijn ook verschillende sites waarop je hier met mensen die in dezelfde/soortgelijke situatie zitten over kunt praten.