Lijf en gevoel

Veel gestelde vragen over dit thema

Ik zit niet lekker in mijn vel, wat kan ik hieraan doen?

Antwoord Synthese

Sta even stil bij jezelf en onderzoek waar dit vandaan komt. Soms kun je het verklaren doordat er iets vervelends is gebeurd. Praat erover met iemand die je vertrouwt.

Hoe kan ik me beter ontspannen?

Antwoord Synthese

Je af en toe gespannen voelen is heel normaal. Iedereen gaat hier op zijn manier mee om. Kijk naar de acties die bij jou passen en zet kleine stappen. 


Ik heb nergens zin in.

Antwoord Synthese

Als dit af en toe gebeurt is dit normaal, houdt dit echter langere tijd aan dan is het goed om er met iemand over te praten. Het is belangrijk om een vaste dagindeling te maken en regelmatig naar buiten te gaan.


Ik voel me onzeker.


Antwoord Synthese

Onzekerheid is een goede emotie. Wel kan het je in je dagelijkse leven belemmeren. Schrijf op waar je goed in bent en waar dit uit blijkt. Je zult zien dat je meer kunt dan je denkt.


Ik kan geen keuzes maken?


Antwoord Synthese

Dit is voor iedereen herkenbaar. Denk aan als je uit eten gaat en je moet kiezen van de menukaart. Het kan helpen om de voor- en nadelen van je keuze voor jezelf te bedenken of op te schrijven.

Ik maak me zorgen over mijn relatie.

Antwoord Synthese

Blijf er niet mee zitten. Praat erover, liefst met je partner of iemand die je vertrouwt. Zorgen die je binnenhoudt, worden meestal groter.

Mijn partner heeft onze relatie verbroken. 


Antwoord Synthese

Wanneer je van iemand houdt en de ander verbreekt de relatie, dan is dat ellendig. Je wilt niet accepteren dat het over is. Je hebt verdriet of je bent boos. Het doet pijn om afgewezen te worden. Maar als je relatie stopt, betekent dit niet dat jij als persoon bent mislukt. Helaas moet je wel door de pijn heen.