Gezin en opvoeden

Veel gestelde vragen over dit thema

Hoe kom ik in contact met mensen die in dezelfde situatie zitten?

Antwoord Synthese

Het is een goed idee om in contact te willen komen met mensen die in dezelfde situatie zitten. Op het internet vind je verschillende sites om in contact te komen met andere mensen.

Hoe kan ik alles goed regelen nu mijn partner/kind langdurig ziek is?

Antwoord Synthese

Het is erg verdrietig als je partner/kind langdurig ziek is. Het valt dan niet mee om het een en ander goed te regelen. Het kan helpen om een overzicht te maken van de dingen die moeten gebeuren. Kijk samen met familie en vrienden wie er eventueel taken op zich kan nemen. Durf hulp te vragen.

Ik word gepest, wat kan ik hieraan doen?

Antwoord Synthese

Op het moment dat je het gevoel hebt dat je wordt gepest moet je dit serieus nemen. Praat er met iemand over die je vertrouwt.

Mijn kind luistert niet, wat nu?

Antwoord Synthese

Kinderen zoeken op hoe ver ze kunnen gaan bij iemand. Dit hoort bij het opgroeien. Maar kan je als ouder voor dilemma's stellen. Samen met je kind kun je regels opstellen. Hij/zij wordt zich dan bewuster van zijn/haar gedrag. Deze regels kun je op papier zetten en in de kamer/keuken ophangen, zodat het voor iedereen duidelijk is en je er regelmatig aan wordt herinnerd.

Hoe communiceer ik met mijn kind?

Antwoord Synthese

Communiceren met je kind is heel belangrijk, maar kan ook lastig zijn. Het kan helpen om vanuit jezelf te praten, dus de zin te beginnen met ik. Bijvoorbeeld: Ik vind het fijn wanneer je, je kamer opruimt.