Aanmelden Burendag 2017!

08 Aug 2017

Aanmelden Burendag 2017!

Op zaterdag 23 september vindt dit jaar weer de Burendag plaats, altijd op de 4e zaterdag in de maand september. Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie kan voor buren het begin zijn voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren.

Wacht niet te lang met aanvragen. Op=op! Op de website www.burendag.nl staat uitgebreide informatie over hoe je in aanmerking kunt komen voor dit bedrag.

In 2016 vierde Nederland massaal Burendag. Ruim 1 miljoen mensen doen er jaarlijks mee. In het hele land zijn duizenden ideeën uitgevoerd om de buurt nog leuker en gezelliger te maken. Van kunstwerken tot houten banken en van buurtmoestuintjes tot straatspeeldagen.

Wilt u zelf ook iets organiseren tijdens de Burendag en kunt u daar ondersteuning bij gebruiken? Neem dan contact op met een opbouwwerker van Synthese via info@synthese.nl of 0478 517300